9 Ekim 2019 Çarşamba

Güncelleme 2021 E-Okul,Mebbis Toplu Fotograf Boyutlandırma Programı




Eokul ve mebbis 
fotograf yükleme boyutlandırma programı indirmek için TIKLAYINIZ
.

Emeği geçen arkadaşlara sitemiz adına teşekkür ediyoruz.

2019 Meb Aday Öğretmen Klavuzu Yayınlandı


ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİNE İLİŞKİN KILAVUZ

ÖNEMLİ HUSUSLAR

Yetiştirme sürecinde bulunan aday öğretmen günde 8 saat görevde olacak, ders ve diğer görevleri dışındaki sürede adaylık eğitimiyle ilgili faaliyetlerini sürdürecektir. Bu sürede aday öğretmene fiili olarak girmiş olduğu dersler dışında, yetiştirme süreci kapsamındaki faaliyetler için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.
Aday Öğretmen Yetiştirme sürecine tabi tüm öğretmenler hizmetiçi eğitim faaliyetlerini eksiksiz olarak tamamlamak zorundadır. Aday Öğretmenler yasal mazeretleri nedeniyle katılamadıkları hizmetiçi eğitim faaliyetlerini il milli eğitim müdürlüklerince düzenlenecek telafi programı kapsamında tamamlayacaklardır.
Sözleşmeli aday öğretmenlere danışmanlık yapacak öğretmenlerin belirlenmesinde ilgi
(b)   Yönergenin 11. maddesinde belirtilen kriterlere uygun danışman öğretmen bulunamaması halinde; Yönergede belirtilen kriterler doğrultusunda öncelikle yakın branştan ve hizmet süresi 10 yıla yakın olan öğretmenler arasından, yoksa farklı branşlardan ve adaylığı kaldırılmış olmak şartıyla diğer öğretmenler arasından adayın durumuna en uygun danışman öğretmen belirlenebilecektir.
Yetiştirme Programı çerçevesinde aday öğretmenler için EK-3'de yer alan formlar (1-2- 3-4-5-6-7-) kullanılacaktır. Yapılan çalışmalara ait diğer belge ve materyallerle birlikte bu formların bir nüshası aday öğretmenin özlük dosyasında saklanacak, bir nüshası ise aday öğretmenin performans değerlendirme sürecinde kullanılmak ve İstendiği Zaman
 Belgelendirmek Üzere hazırlayacağı kişisel ve mesleki gelişim dosyasına konmak üzere aday öğretmene verilecektir.
Her aday için MEBBİS'de yer alan "Aday Performans Modülüne" veri girişi yapılacaktır. Özel Öğretim Kurumlarında adaylığı kaldırılan öğretmenler için ise EK-3, Form (8-9-10-11-12) kullanılacak olup, okul müdürü tarafından imzalanarak ilgili öğretmenin özlük dosyasında arşivlenecektir. MEBBİS Aday Performans Modülüne veri girişi yapılmayacaktır.
Sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlere Yetiştirme Programı (654 saat) uygulanacaktır.
Sözleşmeli olarak atanan ve özel öğretim kurumlarında adaylığı kaldırılan aday öğretmenlere Uyum Programı (312 saat) uygulanacaktır.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı en az 60 (Atmış) almak zorundadır.

Öğretmen Performans Değerlendirme Formu MEBBİS üzerinden doldurulur. Genel Ortalama 50 (Elli) puanın altında olması durumunda Aday Öğretmen BAŞARISIZ sayılmaktadır.


PUANLAMAYA ETKİSİ
DANIŞMAN ÖĞRETMEN
KURUM MÜDÜRÜ
MAARİF
MÜFETİŞİ veya ŞUBE MÜDÜRÜ
1
60 İŞ
GÜNÜ
%10
X
X
----
2
6.AY
%30
X
X
----
3
12.AY
%60
X
X
X
DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.