9 Aralık 2021 Perşembe

Özel Eğitim Sınıfları İçin GEDEX Kurulumu

 




 Özel Eğitim Sınıfları İçin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara lisan özel lisans alınmış ve mailadreslerine göndermiştir. Eğer mail adresinizde böyle bir lisans bulmazsanız bağlı bulunduğunuz ilçe milli eğitim merkezine ulaşınız. Kurulum için öncelikle aşağıdaki linklerden dosyayı indiriniz. Dosya boyutu 5,5 gb ta yakın olduğu için indirme zaman almaktadır.

Link 1

 http://setup.gedeksis.com/gedex_v2.1.rar

Link2

 https://drive.google.com/file/d/1vydX1SBkZzEHR4qXLMgsLBuF9fRUiZ03/view?usp=sharing

Link 3

 https://disk.yandex.com.tr/d/TwX1knSq7b4bag

İndirilen dosyayı bilgisayarınızda yer kaplamasını ya da c klasöründe kurulumda oluşabilecek problemlerden dolayı usb bellek içerisine aktarınız. USB belleğe taşıdığınız dosyayı rar dosyasından çıkarınız ve uygulama dosyasına tıklayınız.

Sıkıştırılmış dosyadan çıkarmak bilgisayarınızda kurulu bir rar ya da 7zip programı olması gerekmektedir. İndirdiğimiz dosyaya sağ tıklayıp buraya çıkart seçeneğini seçiyoruz ve dosya klasör halinde çıkartma işlemi tamamlana kadar bekliyoruz. 

İşlem bittikte sonra gelen klasördü yukarıda belirtildiği gibi uygulama, GEDEX ya da setup gibi isimler ile adlandırılan dosyaya tıklıyoruz ve kurulum işlemi başlamaktadır. İşlem bitene kadar başka bir işlem yapmıyoruz. İşlem bittikten sonra masa üstüne GEDEX uygulaması kısa yolu gelmektedir. 

Masa üsütne gelen GEDEX uygulamasının kısa yoluna sağ tık yapıp gelen menüden dosya konumunda aç seçeneğine tıklıyoruz. Dosya konumu açıldıktan sonra Lisans dosyasına tıklıyoruz ve çalıştırıyoruz. 

Açılan ekranda kullanıcı adı, kurum kimlik numarası yerine 55599 yazıyoruz. Lisan bilgileri ya da ürün seri no kısmına ise okulumuzun mail adresine gelen bilgileri giriyoruz ve ürünü aktifleştiriyoruz.

Aktifleştirme sırasında yaşanabilecek problemlere karşı okul interneti yerine kendi mobil verinizi kullanmanız tavsiye edilir.

GEDEX’i ilk çalıştırdığınızda  kurum kodu girişi yapılacaktır. Bu kod okul mailine gönderilmiş bilgiler arasında yer almaktadır.

İçeriğin oluşmasında bilgi ve belge paylaşımı yapan herkese sitemiz adına teşekkürler.

https://altinisler.blogspot.com/